« #újpedagógia +36(30) 271 4725 | info@ujpedagogia.hu
E-learning képzéseink
 
Egy hajóban evezünk
Hogyan tanítsuk meg diákjainkat vitázni? Vitakultúra fejlesztő 30 órás akkreditált továbbképzés tanároknak
Jó vitázni?
Miért jó vitázni?
Hogyan lehet jól vitázni és miért fontos, hogy ezt minél fiatalabban megtanulja az ember?
Hogyan segíthet ebben a pedagógus?


Egy hajóban evezünk. Lehet, hogy másképp gondolkodunk. Másban hiszünk. Lehet, hogy nem értünk egyet. De együtt kell működnünk, hogy haladni tudjunk.

Jelen képzésünkben arra keressük a választ, hogyan lehet egyensúlyban tartani azt a képzeletbeli hajót, melyben egy-egy vita során vitapartnereinkkel együtt evezünk. A képzés végére kiderül, hogy miért lehet hasznos tudás pedagógusként a vitázás alapjainak, a közösségi vita elméletének és módszertanának elsajátítása, valamint hogyan lehet ezt a eszköztárat hatékonyan használni a tanítási órák, osztályfőnöki órák, szakkörök, vagy éppen iskolai projektek során. A képzésből nemcsak az elméletet és a módszertant, de magát a közösségi vita szemléletét is elsajátíthatja, melynek birtokában hozzájárulhat diákjai XXI. századi kompetenciáinak hatékony fejlesztéséhez.

A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) által fejlesztett képzésünkben a vitázás alapjaival, alkotóelemeivel és a közösségi vitával való megismerkedést követően elsajátítja a hozzájuk kapcsolódó elméleti-módszertani alapokat. Ezek birtokában nem fog gondot okozni, hogy a tanórákon, szakkörökön és egyéb workshopokon akár tantárgyi kapcsolódású vitafoglalkozásokat valósítson meg az adott csoport igényeire szabva. A képzés által képes lesz reflektív módon reagálni a vitafoglalkozásokon megélt tapasztalatokra, így fejlesztve és építve a további foglalkozásokat.

Egy másik nagyon fontos lehetőség, melyhez hozzájut képzésünk elvégzésével: két olyan piaci forgalomban lévő játékkal találkozhat, melyek “konyhakészen” adják Önnek egy vitafoglalkozás kereteit. Lehetősége van ugyanis megismerni a VoxPop vitajátékot, valamint az érvelési hibákkal foglalkozó VoxPop kártyajátékot is. Utóbbihoz csomagban olcsóbban hozzájuthat, előbbi árából pedig 10% kedvezményt kap, ha sikeresen teljesíti a képzést.

Tanulási folyamatát tippek és trükkök teszik még színesebbé, melyek segítségével az elsajátított ismereteket még hatékonyabban be tudja építeni a tanítási gyakorlatába.

Lehetősége van rá, hogy a képzés megvásárlásával a VoxPop kártyajáték (Támadnak az érvszörnyek) kedvezményesen az Öné lehessen.

Ha külön-külön szeretné megvásárolni a termékeket, azok teljes ára 37.400 Ft plusz postaköltség, azonban ha a képzést csomagban (vagyis a Kártyajátékkal együtt) vásárolja meg, annak ára mindössze 34.900 Ft és a Kártyjátékot ingyen házhozszállítjuk Önnek.

Amennyiben sikeresen teljesíti a képzést, megajándékozzuk egy VoxPop vitajáték kuponnal, melynek beváltásával 10%-kal olcsóbban juthat hozzá a VoxPop vitajátékhoz a DIA weboldalán.

Kinek ajánljuk: Általános iskola felső tagozatán és középiskolában tanító tanároknak

Időtartam/kreditpont: 30 óra/30 kredit

Engedélyszám: 395/10/2022

Bruttó ár csak a képzés vásárlása esetén: 29.900 Ft

Bruttó ár csomagban (képzés + VoxPop kártyajáték): 34.900 Ft + INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS

JELENTKEZEM


A továbbképzés felépítése
Bevezető
1. tanulási egység: A vitázás alapjai - alapelvek, alapfogalmak, alapgyakorlatok (11x45 perc)
1. fejezet: A jó vita elemei
2. fejezet: Az érvelés elmélete
3. fejezet: A tételmondat természete
4. fejezet: A közösségi vita fogalma és gyakorlatai
5. fejezet: Néhány gondolat a reflexióról
2. tanulási egység: A VoxPop vitajáték (8x45 perc)
1. fejezet: A VoxPop vitajáték szabályai, akciókártyái, mentőövek és érvelési hibák
3. tanulási egység: Vitajáték a gyakorlatban (11x45 perc)
1. fejezet: VoxPop a kártyajáték - Támadnak az érvszörnyek
 • “Támadnak az érvszörnyek” kártyajáték játékszabályának megismerése
 • Támadnak az érvszörnyek játékszabályának megismerése
 • Jó gyakorlat sor
2. fejezet: A VoxPop vitamester trükkjei
 • Elméleti bevezető
 • Tippek, trükkök
A továbbképzés zárása

Miért érdemes a mi e-learning továbbképzésünket választania:
 • Akkor kezdi és olyan ütemben végzi, ahogyan szeretné, vagy ahogy Önnek a legmegfelelőbb.
 • Nem kell utaznia.
 • Nem kell a munkaidejében végeznie.
 • Nem igényel komolyabb digitális kompetenciákat.
 • A továbbképzés anyaga 0/24-ben elérhető az #újpedagógia Moodle keretrendszerén keresztül.
 • A tananyag multimédiás elemekkel és interaktív feladatokkal tarkított, nem száraz vagy unalmas, könnyen érthető, tanulható.
 • Letölthető anyagainak köszönhetően azonnal felhasználható ötleteket és tudást biztosít.
 • Könnyedén megszerezhet 30 kreditpontot.
Mi kell a jelentkezéshez és a sikeres teljesítéshez?
 • Nyomja meg a Jelentkezem gombot!
 • Törvényi kötelezettségük az Ön adatait a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerbe lejelenteni, ezért jelentkezésekor egy Google Űrlapot kell kitöltenie személyes és számlázási adatairól. Adatait bizalmasan kezeljük. Adatainak biztonságáról tájékoztatónkat itt olvashatja.
 • Fizethet bankkártyával vagy átutalással. Fizetési konstrukcióját beállíthatja %-os arányban is az űrlapon.
 • Az adatok feltöltését követően e-mail címére visszaigazoló üzenetet kap, továbbá csatoljuk a számlát is, mely alapján rendezni tudja a kért tételt.
 • Amennyiben a továbbképzés díja beérkezett hozzánk, e-mailben küldjük meg Önnek a tanulófelület linkjét és a jelszót.
 • Ezek után el tudja kezdeni a tanulást. A felnőttképzési szerződést és a diplomamásolatát el kell küldenie digitálisan az #újpedagógia részére (erről tájékoztató e-mailt küldünk Önnek).
 • A sikeres teljesítéshez szükséges ellenőrző feladatokat a Moodle keretrendszeren keresztül juttathatja el konzulensének.
 • Ezek elfogadása után a tanúsítványát e-mailben küldjük Önnek.
Mi történik miután befizette az összeget?
 • Ha megérkezett számlánkra a jóváírás, e-mailben küldjük hozzáférését a kifizetett képzéshez. Ez a folyamat kb. 1-3 munkanap.
 • Ha a 3. munkanap után sem kap e-mailt tőlünk, úgy érdemes írnia az info@ujpedagogia.hu címre, hogy utánanézhessünk, hol akadt el a befizetése.